Over mij

Ik ben Annemiek, 38 jaar oud, en sinds vijf jaar samen met een lieve man van 40. Deze lieve man had alleen al wel twee kinderen toen ik hem ontmoette: Mini (in verband met de privacy van de kinderen heb ik voor pseudoniemen gekozen), een dochter van toen vier, nu acht jaar oud, en Maxi, een zoon van toen vijf, nu tien jaar oud. Mijn lief heeft co-ouderschap over zijn kinderen, die om de week bij hem zijn.

Als beginnende stiefmoeder maak ik een hoop mee waarvan ik nooit had gedacht het mee te maken. In dit blog deel ik graag mijn ups en downs, mijn valkuilen en triomfen, de grote drama’s en kleine anekdotes met jullie.


The Package Deal

Stiefmoeder worden, daar kies je over het algemeen niet voor. Dat overkomt je. Net zoals verliefdheid je overkomt, alleen heeft die verliefdheid dan ook nog een pakketje aan ‘bijkomende voorwaarden’. Zo ook bij mij: ik ontmoette een geweldig leuke vent, alleen had hij toevallig al kinderen. Een package deal dus. En wat doe je dan? Iemand de deur wijzen omdat hij toevallig niet het perfecte plaatje meebrengt, terwijl het misschien wel de perfecte man voor je is? Niet dus. Althans, ik deed dat niet. En dus kreeg ik zomaar ineens te maken met de mij totaal onbekende wereld van het stiefouderschap.

Met alle samengestelde gezinnen van tegenwoordig is er op internet genoeg te vinden over het stiefouderschap: tips en adviezen van deskundigen, artikelen, wetenschappelijke analyses, noem het maar op. Maar wat ik daarbij weinig tegenkwam waren alledaagse verhalen en ervaringen van andere stiefouders, en dan met name van stiefmoeders die zelf nog geen kinderen hadden toen ze hun geliefde tegenkwamen. Tel daarbij op dat ik veel dingen meemaak die ik zelf ontzettend fascinerend vind en het idee tot een ‘stiefblog’ was geboren. Mijn doel: ervaringen delen met anderen, in de hoop dat we daar allemaal nét iets betere stiefouders van worden. Dus maak jij vergelijkbare – of juist compleet tegengestelde – situaties mee in jouw stiefgezin? Ik hoor graag je ervaringen en verhalen!

Advertenties

2 thoughts on “Over mij

 1. Leuk om te lezen. .. ik ben ook beginnend bonusmoeder we kennen elkaar net 4 jaar… en wonen nu 3 jaar samen en trouwen deze zomer… dan gaan de mini’s me officieel stiefmoeder noemen zeggen ze… maar ik ben gewoon mar… De vrouw van hun vader
  .. lastig hoor….

  Liked by 1 persoon

  • Hoi Mar, sorry voor de late reactie! Fijn om te horen dat je mijn blog graag leest. Ik ben ook benieuwd naar hoe andere stiefmoeders bepaalde zaken aanpakken, dus als je jouw ervaringen wilt delen, reageer dan gerust op mijn posts!

   Oh, enne, gefeliciteerd met je aanstaande huwelijk! Dat is een bijzonder vooruitzicht!
   Maar vind je het lastig dat de kinderen jou dan stiefmoeder gaan noemen?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s